top of page

1 apr 2023   Maastricht 1  -  S.V. De juiste -Z   7½ -½        


Afgelopen zaterdag speelden we uit tegen maastricht 1. een sterke tegenstander met drie spelers met +2100 elo ,en gemiddeld 300 elo meer . 

invaller wen speelde een prima partij tegen voormalig djz speler maxime hollands. maxime bood remise aan in een gelijke stelling , toen het al 5-0 voor maastricht stond . wen dacht even na en nam het aanbod toen maar aan. 


Mick speelde een heel lange partij tegen de sterke jelmer veltman . het loper tegen paard eindspel leek heel lang op remise ,maar jelmer bleef het proberen . hij zag iets wat mick gemist had ,kwam met zijn paard binnen en won toch nog. een prima partij van mick ,die een beter resultaat verdiend had. 


ook jules speelde tegen een voormalig djz speler , jasper zilverberg. het stond lang gelijk ,maar een vrijpion op de c-lijn nekte jules uiteindelijk. jasper kennende , speelt die zoiets natuurlijk perfect uit . maar achteraf bleek dat jules toch wel kansen op remise had laten liggen. 


ik had een mooie partij in de  franse opening . wit had met zijn dame op g7 geslagen en lang gerokeerd. ik had daartegen met zwart een mooie aanval met dame en paard op zijn koning. ik liet echter na de beslissende zet te doen , omdat ik spoken zag , en kwam er daarna niet meer op tijd doorheen . achteraf bleek dat mijn dame beslissend in zijn stelling had kunnen komen ,  jammer. mijn koning was nu natuurlijk weerloos tegen zijn mataanval. 


rené . paul lemmens , peter en pierre verloren ook. pierre was in tegenstelling tot vorige week nu wel tevreden over zijn partij. 

een verwachte dikke nederlaag . maar zoals zo vaak dit seizoen had er wel weer iets meer ingezeten. 

op 22 april is de laatste knsb wedstrijd . 


we spelen dan thuis tegen de nummer 8 van de stand  "de drie torens " uit tilburg. laten we er met zijn allen een mooi afscheid van de 3e klasse van maken. en dan volgend seizoen  vol er tegenaan  in de 4e klasse. 

bottom of page