top of page

25 mrt 2023    Zuidlimburg 3  -  S.V. De juiste -Z    6 - 2       


op zaterdag 25-3-2023 was er de inhaalwedstrijd tegen zuidlimburg 3 . eerder was deze wedstrijd afgelast vanwege het plotselinge overlijden vlak voor  de wedstrijd van ed vos. hij kreeg een hartstilstand tijdens de feestelijkheden voor aanvang. zo werd wat een feest moest worden met 5 thuisspelende teams ,vele genodigden en een buffet na afloop .een trieste middag . ed was jarenlang voorzitter van sv voerendaal , en geliefd bij zijn club. 

dan de wedsstrijd. 


rené nam risico tegen remiseschuiver tom vrouwenraets, en ging vol in de aanval. het werd beloond met een mooie overwinning . rené heeft dit jaar meestal heel sterke tegenstanders aan bord 1 , maar speelt een prima seizoen , met af en toe geweldige partijen. 


pierre verloor al snel ,en was zeer teleurgesteld. 


Paul bokern  hield het lang vol , maar moest in het eindspel toch de meerdere erkennen in ruud lemmers. 


Jules speelde zijn beste partij van dit jaar . hij kreeg een voordeel en speelde dat tot in het eindspel perfect uit . zo'n sterke speler als bob merx verslaan zonder dat deze echt een blunder maakt is wel heel knap . 


mijn tegenstander offerde een stuk tegen 2 sterke pionnen . heel lang was de partij in balans (volgens fritz tenminste) op het laatste verloor ik de concentratie ,deed wat mindere zetten , en verloor. 


roy, jean en paul lemmens verloren van hun veel sterkere tegenstanders. 

bottom of page